Sverigekaramellen

Välkommen till Sverigekaramellen – Vi är ett företag som fokuserar på smak och kvalité. Våra unika konfektyrer är av högsta kvalité och smakar precis som förr. Nostalgi när den är som bäst

+ 46 (0)8 – 506 363 90 [email protected] Enhagsvägen 18, 187 40 Täby

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA

Team Sverigekaramellen:

Nathalie Carvalho, + 46 (0)8 506 363 90

Urban Persson, +46 70 328 85 08

Title Image

Vår historia

Precis som våra klassiska karameller har även Sverigekaramellen en historia, - Låt oss kort berätta!

Sverigekaramellen

Retrokaramellen startades år 2016. Företaget växte kraftigt på ett bra sätt redan från början och man hade bestämt sig för att handplocka, förpacka och sälja ”retrokarameller” enligt en metod som är väl uppskattad bland våra kunder.

I första skedet fokuserade man enbart på dagligvaruhandeln – exempelvis den lokala ICA eller Coop och hemköps-butiken – där du som besökare alltid kan hitta våra karameller någonstans i godishyllorna. 

Vi såg en stor utvecklingspotential i företaget och dess affärsidé. För oss och många andra inte bara “goda minnen”. Detta är faktiskt Svenska kvalitetsprodukter som dels har en lång historia som vi vill förvalta, men även fantastiska smaker som står sig väl mot nutidens alla söta påfund.

Vi uppvaktade de dåvarande ägarna tidigt våren 2018 och under maj månad förvärvade vi 100% av företaget. För att bättre stämma in på våra produkter och vår marknad har vi valt att byta namn till Sverigekaramellen i Skandinavien AB

Bakom Sverigekaramellen står idag Urban Persson, Carl Carvalho och Stefan Warell. Vi är verksamma i ett flertal bolag med olika verksamheter bl.a. inom service och detaljhandeln.

Tradition

Kung Kristian V av Danmark (1646–1699) fick vid ett tillfälle halsont och gavs av sin livmedikus anisolja, Kungen tyckte den rena anisoljan var stark och läkaren blandade därför oljan med sockermassa och en aning rödbetssaft

Smak

Våra leverantörer tillverkar karameller och godis traditionsenligt och smaksätter sitt hantverk precis som man gjorde förr i tiden. Vi har ett brett sortiment med smaker för alla.

Kvalité

Vår konfekt är tillverkad av de bästa råvarorna med omsorg och kärlek, av de främsta tillverkarna vi kan hitta. Vi värnar om tradition och kvalité tillsammans med minnesvärda smaker.